Razii și amenzi de peste 10.000 de lei, ieri, în Neamț

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 13 iulie, 95 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai altor instituții au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 71 de societăți comerciale, 39 la restaurante/terase/autoservire/fastfood-uri/foodstreet/alte medii de interes, 31 de verificări în cadrul mijloacelor de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc, total mijloace de transport verificate, din care: 32 mijloace de transport public în comun, precum și 94 persoane legitimate, verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 48 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 5 sancțiuni aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 2 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 800 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991în context COVID-19.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 10.300 de lei. În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea constientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

PUBLICITATE