Razii pe lacul Bicaz. Construcții fără aviz și pescuit ilegal (FOTO)

În cadrul unei operațiuni de combatere a pescuitului ilegal pe lacul Bicaz, polițiștii au sancționat contravențional 37 de persoane și au descoperit construcții plutitoare neautorizate.

„Cu ocazia minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale, la nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași, în perioada 30 aprilie -01 mai a.c., pe luciul de apă al lacului Izvorul Muntelui Bicaz, au fost desfășurate acțiuni, pentru prevenirea pescuitului ilegal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În aceste activități au fost angrenați polițiști de transporturi din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor, Biroul Județean de Poliție Transporturi Botoșani și Biroul Județean de Poliție Transporturi Neamt.

Cu ocazia activităților desfășurate, atât pe luciul de apă cu ambarcatiunea din dotare, cât și in zonele limitrofe lacului de acumulare, au fost legitimate un număr de 37 de persoane, au fost verificate un număr de 3 societăți comerciale și 4 ambarcațiuni de agrement.

În perioada de referință, polițiștii au aplicat un număr de 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 23/2008, OG 99/2000, HG 237/2001 și HG 984/2005.”- a transmis Poliția Neamț

În timpul controalelor, au fost descoperite trei construcții plutitoare fără aviz legal din partea Apelor Române, în consecință, s-au întocmit trei dosare penale.

„Totodată, au fost identificate un număr de 3 construcții plutitoare, fără avizul legal din partea Apelor Romane, fapte care întrunesc elementele constitutive ale infractiunii de executarea, modificarea sau extinderea lucrărilor, construcțiilor sau instalațiilor pe apă sau care au legătura cu apele fără avizul legal, fiind întocmite 3 dosare penale în acest sens.

Totodată, în dimineața zilei de 1 mai a.c., în zona portului vechi a fost depistat un bărbat în vârstă de 59 ani, din localitatea Tarcău , în timp ce transporta cu auto personal într-un recipient improvizat, cantitatea de 41 kg pește, din specia păstrăv, fără a deține documente legale de transport, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prev. și ped. de articolul 64, litera h din OUG 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, cantitatea de pește în valoare de 1.500 lei fiind indisponibilizată și predată unei societăți comerciale de profil.” – au mai precizat polițiștii

PUBLICITATE