Razii în peste 160 de localuri din Neamț

Ieri, 23 iulie, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 166 restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale. – transmite Prefectura Neamț

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 100 societăți comerciale, 82 de verificări la restaurante /terase /autoservire /fastfood-uri /foodstreet /alte medii de interes, 82 de verificări mijloace de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole/telecabine/telescaun/etc, 87 de mijloace de transport verificate, din care 77 mijloace de transport public în comun și 10 alte mijloace de transport, precum și 67 persoane legitimate, verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, 40 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 11 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 3 contravenții aplicate la Legea nr. 61/1991 în context COVID-19.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 7900 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea constientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

PUBLICITATE