Război între Carabelea cu Publiserv, în urma căruia au de suferit locuitorii municipiului Piatra-Neamț

A început un război mocnit între primarul Carabelea și George Triboi, directorul SC Publiserv SA.

Noua majoritate PNL-USR-Pro Romania a pus ochii pe conducerea societății Publiserv care are un buget anual de aproximativ 4 milioane de euro, iar obiectivul principal este de a schimba directorul cu unul „apropiat” de noua majoritate din Consiliul Local.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Amintim că George Triboi a fost pus director de către liberali, dar pentru că a optat în a-l susține pe Dragoș Chitic în campania electorală, l-a făcut pe noul primar Carabelea sa fie pe lista acestuia la capitolul demiteri.

Niciodată liberalii nu s-au plâns de conducerea Publiserv, în speță de Triboib și Ghineț. Ba chiar din contra, s-au purtat lupte cu PSD pentru a fi numiți cei doi pe funcțiile de directori ai societății.

Pe de altă parte, nici răspunsul directorului Publiserv nu este unul foarte corect, pentru că societatea trebuie să fie în permanență în strânsă legătură cu primăria, de unde își și primește finanțarea.

Mai jos, scene din războiul declarativ al celor doi și de pe urma căruia, locuitorii municipiului au cel mai mult de pierdut.

Acuzațiile primarului Carabelea:

În dimineața zilei de marți, 6 ianuarie, pe străzile municipiului s-a circulat foarte prost din cauza poleiului. S-au produs 7 accidente rutiere.

Ca urmare a carosabilului impracticabil, Primăria a fost sancționată cu avertisment de către Poliția Rutieră.

Avem un contract de delegare de gestiune a activității de deszăpezire și combatere a poleiului, pentru care primăria și, implicit, comunitatea plătește suficient pentru a pretinde respect și responsabilitate din partea companiei Publiserv.

Marți, la ora prânzului, l-am sunat pe directorul societății, George Triboi, și i-am cerut explicații. Mi-a spus că este în concediu.

L-am întrebat de când și a devenit brusc cam incoerent. I-am cerut demisia, după ce mi-a sugerat că nu mai știe nici el când a muncit ultima oară pentru compania de unde își ia salariul.

Ulterior, din informațiile pe care le-am obținut, am constatat că situația aceasta era deja o obișnuință.

Pentru o analiză mai amănunțită și luarea măsurilor care se impun, am solicitat Consiliului de administrație al societății Publiserv verificarea managementului societății, identificarea responsabililor și un plan de măsuri pentru evitarea unor evenimente similare.

Vă țin la curent cu rezultatele analizei și măsurile identificate. Îmi cer scuze cetățenilor și mai ales celor care au avut de suferit.

Răspunsul SC Publiserv:

Referitor la evenimentele din miercuri 6 ianuarie 2021 descrise de dl. primar al orasului Piatra Neamt, Andrei Carabelea in postarea de mai jos si in conformitate cu mandatul de Director General al Societatii Publiserv SA pe care il detin, aduc la cunostinta cetatenilor orasului urmatoarele precizari:

In ziua de marti 6 ianuarie 2021 in Piatra Neamt nu s-a intamplat nimic din cele spuse de dl primar. Ziua de marti 6 ianuarie nu exista. Este vorba de ziua de miercuri 6 ianuarie.

Cu privire la incidentele consemnate de dl. primar va aduc la cunostinta ca in baza contractului de delegare de gestiune a activității de deszăpezire și combatere a poleiului si conform articolului 67 din contract, Publiserv SA a actionat in maxim o ora de la avertizarea primita. Adica conform contract, unde se prevad trei ore.

In numele societatii imi cer scuze fata de cetatenii orasului fata de discomfortul creat.

Imi asum ca pe viitor sa facem uz de toata experienta pe care o avem la Publiserv sa elaboram programe de interventie mai rapide, mai eficiente.
Publiserv SA nu are obligatii de subordonare manageriala fata de Primar, PNL, USR, Pro Romania..etc.

Societatea are doar obligatii contractuale fata de Municipiul Piatra Neamt si in general responsabilitati fata de cetatenii orasului beneficiarii directi ai serviciilor noastre.

Primarul nu poate suna angajatii Publiserv si sa dea dispozitii. A facut-o. Din informatiile pe care le-am obtinut ulterior.

Unde umblu eu, pe ce bani muncesc si cat si cum muncesc sunt lucruri care nu fac obiectul agendei primarului Carabelea. Sunt prevazute in contractul de mandat pe care il am cu societatea Publiserv SA.

Il voi transmite d-lui primar pentru a se limpezi atat cu privire la atributiile mele cat si ale dansului.

PUBLICITATE