RAY’S DANCE Piatra-Neamț: Rezultate de notat la început de an competițional în dansul sportiv

Clubul gălățean de dans sportiv Beija Flor, în colaborare cu Federația Română de Dans Sportiv, a organizat la Sala Sporturilor „Dunărea”, la sfârșitul acestei săptămâni, cea de-a 12-a ediție a concursului național „Cupa Beija Flor”, dar și prima ediție a „Danube Dance Fest”, competiție dedicată grupurilor și baletului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Printre invitaţi s-a aflat și gălățeanul Momo Peter Sanno, cel care este cunoscut publicului pentru momentele spectaculoase de dans contemporan din cadrul emisiunii „Românii au talent”, de la Pro TV. Pentru prima zi a evenimentului sportiv au fost înscrise 161 de perechi, printre acestea aflându-se și dansatori de la patru cluburi din Republica Moldova, în timp ce pentru competiția formațiilor au confirmat participarea 500 de persoane.

Clubul RAY’S DANCE Piatra Neamț a obținut rezultate extrăordinare la Cupa Beija Flor:

FETE SOLO BRONZ 10-11 ANI
Chirila Iasmina Gabriela Locul 1

PRECOMPETITIONAL 2 DANSURI 4-7 ANI
Toma Darius – Dediu Alessandra Maria Locul 1

PRECOMPETITIONAL 2 DANSURI 8-9 ANI
Stan Rares Stefan – Macovei Delia Elena Locul 1
PRECOMPETITIONAL 2 DANSURI 10-11 ANI
Toma Iustin Casian- Dediu Gabriela Veronica Locul 1

CLASA HOBBY 8-9 ANI 12 PERECHI

Tatulea Bogdan Stefan-Teodora Frasinel  Locul 2

CLASA HOBBY 10-11 ANI 15 PERECHI
Toma Iustin Casian- Dediu Gabriela Veronica Locul 7 Finala

Debutanți

Prisaca Elena- Semifinala
Stepanov Gabriel și Baltag Carina –Semifinală

Weekendul acesta a început cu emoții, lacrimi, speranțe, bucurii și nu în ultimul rând plăcerea și satisfacția care nu a întârziat să apară fiind rodul muncii noastre. – este mesajul celor de la Clubul RAY’S DANCE Piatra Neamț

În perioada 2-4 martie 2018 s-a desfășurat la Târgu Mureș Campionatul Național de Dans Sportiv 2018- Cupa Mureșul, ediția a II-a la care au participat nu mai puțin de 311 perechi. Pasiune, frumuseţe, eleganţă, emoţii, performanţă, sunt doar câteva din caracteristicile Campionatului Naţional de Dans Sportiv 2018.

Perechea Alexandru-Marian Sabin și Iasmina-Aniela-Andreea Roibu s-a clasat pe un merituos Loc 5 din 21 de perechi participante la clasa HOBBY 6-11 ani promovând astfel în Clasă E.

În același concurs au participat la categoria OPEN STANDARD 14-15 ani perechea Roibu Sandra – Gabriela – Sorina și Burlacu Rareș – Andrei, obținând locul 26 și perechea Sturzu Ștefan Cristian – Țăpuc Delia Elena care a obținut locul 15. La categoria OPEN LATINO 14-15 ani perechea Sturzu Ștefan Cristian – Țăpuc Delia Elena a obținut locul 15.

Cu o săptămână înainte, în perioada 24-25 februarie 2018 a avut loc Festivalul Copiilor, organizat de Clubul de Dans Feather Step București. Acesta s-a desfășurat la Sala Apollo București iar perechea Alexandru-Marian Sabin și Iasmina-Aniela-Andreea Roibu a obținut locul 2 la categoria Hobby 6-9 ani.

Mulțumim copiilor, mulțumim părinților, mulțumim întregii echipe RAY’S DANCE sunteți o echipă minunată și mulțumim pentru încrederea acordată!

Începând cu data de 09 martie Clubul RAY’S DANCE a demarat un proiect nou “ O oră de dans la Decathlon!” prin care se dorește ca dansul să se facă cunoscut la nivel de masă.

Dansul genereaza armonie intre corp-minte-emotii si aduce o stare de unificare a acestora. Prin miscare iti poti creste abilitatea de a-ti exprima sentimentele si ideile si poti sa stabilesti mai usor relatii interpersonale. In plus, dansul energizeaza tot corpul si deblocheaza tensiunile acumulate in muschi prin posturi gresite sau chiar tensiuni nervoase”, ne spune Psihologul Patricia Cihondaru

Dansul sportiv, o artă, un sport sau doar o activitate plăcută?

Dansul sportiv este o activitate fizică care presupune un timp combinat de efort aerob și anaerob. Este des folosit ca metodă de slăbire și are și beneficiul că previne bolile cardio-vasculare.

Dar din punctul nostru de vedere nu partea fizică este cea mai importantă când vine vorba de dans. Partea cea mai importantă este cea psihică, mai exact cea care are legătură cu încrederea de sine pe care ți-o crează dansul. Ca băiat și mai târziu ca bărbat știi să ții o fată și o femeie în brațe, știi să o conduci pe ringul de dans și ajungi să o cunoști pe cea pe care o ai în brațe. Ca fată și ca femeie înveți ce e aia postură, ajungi să îți cunoști corpul mult mai bine și îți dezvoltă o atitudine potrivită.

În final pot spune că dansul sportiv nu doar că te dezvoltă fizic armonios, dar îți crează și o personalitate frumoasă. Tehnica și interpretarea artistică duc la o formă de dans disciplinată și riguroasă. Dansul sportiv a evoluat la mai mult decât câțiva pași făcuți tehnic corect, dansul sportiv a ajuns la o formă de viață pentru unii, un mod de a te exprima pentru alții și un mod de a trăi pentru câțiva norocoși.

Dansul devine o artă practicată de plăcere și cu plăcere!

PUBLICITATE