Reacția lui Dragnea privind protestele: „E un început de lovitură de stat”


Liviu Dragnea a postat pe Facebook un mesaj legat de protestele de astăzi anti-amnistie și grațiere din țară, la care au participat zeci de mii de români.

Dragnea, a scris pe Facebook că, la revenirea din SUA, l-a găsit pe președintele României „în fruntea unei noi mineriade”, „o manifestație neautorizată împotriva ordinii constituționale„, și a calificat protestele ca fiind „un început de lovitură de stat”

Reamintim că în mai multe orașe din țară au avut loc astăzi proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse. În Piața Universității a ajuns și președintele Klaus Iohannis. În București circa 30.000 de români au ieșit în stradă, Cluj-Napoca (5.000), Iași (2.500), Sibiu (2-3.000), Brașov (1.000), Timișoara (1.000), Constanța (1.000).

Și la Piatra-Neamț s-au strâns aproximativ 400 de oameni care au continuat cu un marș prin centrul orașului (vezi articolul – AICI)

Reacția lui Liviu Dragnea

M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.

Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date.

E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese.

Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții.

Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.

Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență.

Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță.

D.M.B.
PUBLICITATE