Putin anunță că Rusia a aprobat oficial primul vaccin pentru COVID-19 din lume

Ministerul Sănătății rus a aprobat folosirea primului vaccin pentru COVID-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, la mai puțin de două luni de la începutul testelor pe oameni, a spus Vladimir Putin, astăzi.

Președintele Vladimir Putin a declarat astăzi că Rusia a devenit prima țară din lume care a acordat aprobarea de reglementare a unui vaccin COVID-19 după mai puțin de două luni de testare pe oameni. – notează The New York Times

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Viteza cu care Rusia a acționat pentru dezvoltarea vaccinului evidențiază determinarea de a câștiga cursa globală pentru un produs eficient, dar a stârnit îngrijorarea că ar putea pune prestigiul național în fața științei și siguranței solide.

Vorbind la o ședință guvernamentală la televiziunea de stat, Putin a spus că vaccinul, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, este sigur și că a fost chiar administrat uneia dintre fiicele sale.

„Știu că funcționează destul de eficient, formează imunitate puternică și, repet, a trecut toate verificările necesare„, a spus Putin.

El a spus că speră că țara va începe curând producerea în masă a vaccinului.

Aprobarea sa de către ministerul sănătății prevede începerea unui proces mai mare care implică mii de participanți, cunoscut în mod obișnuit ca un proces de fază III.

PUBLICITATE