PSD Piatra-Neamț, o nouă gafă! Cine este artizanul stațiilor de 60.000 de euro

Începutul campaniei electorale pentru PSD în Piatra-Neamț este marcat de o serie de gafe mari de imagine, cu accent pe controversa privind proiectele scrise „pe genunchi” de către posibilul candidat PSD Piatra-Neamț și fostul primar Dragoș Chitic.

Campania electorală a PSD în Piatra-Neamț pare să meargă tot mai prost, în centrul atenției fiind alianța Chitic-Niță, cei doi posibili candidați la Primăria Piatra-Neamț din partea social democraților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Eforturile lor de a câștiga puncte electorale pot fi afectate semnificativ de greșeli de imagine, cum ar fi gestionarea unui proiect controversat – achiziția stațiilor de așteptare pentru transportul public (celebrele stații de 60.000 de euro).

Despre celebrele stații am scris de nenumărate ori și am dat exemple de stații din alte orașe, comune la prețuri mult mai mici și mult mai performante.

Mai multe despre celebrele stații, dar și alte proiecte scrise pe genunchi de fostul primar – AICI

Ultima intervenție publică a prefectului Adrian Niță din aceste zile, care a criticat achiziția stațiilor de așteptare, a stârnit un val de reacții, având în vedere că proiectul fusese de fapt proiectat și licitat sub administrația lui Dragoș Chitic, colegul său de partid și fostul primar de Piatra-Neamț.

Primăria Piatra-Neamț a răspuns acuzațiilor, evidențiind cronologia și detaliile proiectului de modernizare a stațiilor de așteptare, finanțat din fonduri europene.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț despre date și cronologia proiectului privind „Modernizarea stațiilor de așteptare din Piatra-Neamț”:

Având în vedere afirmațiile mincinoase lansate în spațiul public de către prefectul județului Neamț despre stațiile de transport din Piatra-Neamț, venim cu o serie de precizări suplimentare pentru o informare corectă a publicului.

Primăria Municipiului Piatra-Neamț a implementat un proiect de modernizare a stațiilor de așteptare pentru transportul public, finanțat din fonduri europene (Programul Operațional Regional 2014-2020). Fiecare etapă din proiect, de la propunerea acestuia în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă din anul 2016 și până la acest moment a fost făcută publică, cu informații financiare, atât prin canalele proprii de comunicare ale instituției, cât și în mass media locală.

Cererea de finanțare a fost depusă în decembrie 2018, iar contractul de finanțare a fost semnat în luna octombrie 2019, ambele fiind realizate în mandatul primarului Dragoș Chitic.

Contractul de achiziție publică de lucrări, care include atât proiectarea stațiilor de autobuz dar și execuția lor, a fost semnat în data de 27 februarie 2020 între executant și primărie, reprezentată de primarul de la acea vreme, Dragoș Chitic. Dimensiunile, caracteristicile și prețurile stațiilor și ale celorlalte elemente ale proiectului au fost cuprinse în documentațiile tehnice și în contract, iar din luna octombrie 2021 au început lucrările de montare a stațiilor. 

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 368 din 07 decembrie 2023 s-a aprobat finalizarea proiectului de modernizare a stațiilor de așteptare.

Nu știu dacă domnul Niță a vorbit în calitate de candidat neoficial sau de prefect al județului Neamț, dar l-am invitat public astăzi – și reiterez invitația – să vină să ne uităm împreună peste documentele proiectului despre care el are suspiciuni.

Dacă are informații despre posibile probleme penale, normal este să le prezinte autorităților competente, nu să facă filmulețe pe rețelele sociale.

Și apoi să îl întrebe pe coordonatorul organizației sale și colegul de partid, Dragoș Chitic, care s-a ocupat de proiectul stațiilor de la bun început până la semnarea contractului de execuție și știa prea bine pentru ce fel de stații a semnat.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

PUBLICITATE