PSD Piatra-Neamţ a început anul cu stângul. S-a făcut de râs în propria conferinţă de presă

Conferinţa PSD de astăzi, 12 ianuarie, a avut câteva momente de demagogie autentică. Pe lângă faptul că PSD este acum în opoziţie la Piatra-Neamţ şi este firesc să atace din toate părţile şi cu toate forţele activitatea primarului Dragoş Chitic şi pe a echipei sale din PNL, nu au reuşit să dea un răspuns coerent la câteva întrebări referitoare la acţiunile pe care PSD le-a întreprins.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Spre exemplu, principala țintă în conferința de presă au fost liberalii și că „în doi ani n-au făcut nimic”. Culmea e că până acum jumătate de an consilierii PSD au condus majoritatea de la Consiliul Local. Și mai penibil a fost momentul în care li se cerut să exemplifice câteva proiecte sau lucruri pe care le-au făcut cei din PSD pentru oraș iar răspunsul a fost pe măsură: „Consilierii locali de la PSD, cât au fost în majoritate la Consiliul Local au încercat să reprezinte interesele cetățenilor

Un alt subiect abordat penibil a fost creșterea taxelor și impozitelor locale. Întrebați cum ar putea lua în serios o intenție a Guvernului de a compensa taxele și impozitele mărite, dacă alte inițiative ale Guvernului nu au fost onorate, singurul motiv a fost că au „încredere în Guvernul PSD” și au „speranța că acest lucru va fi dus la îndeplinire cu succes”. Cu alte cuvinte, ratele la bancă, salariile angajaților și toate cheltuielile primăriei ar trebui să aștepte „speranța” consilierilor PSD că poate la jumătatea anului 2018 vor primi banii. 

Oricum, cea mai mare ticăloşie este că preşedintele partidului tău, Liviu Dragnea, prin intermediul guvernului PSD ia de la primăria Piatra-Neamţ 4 milioane de Euro, iar apoi tu, ca partid, vii în faţa presei şi să te plângi că s-au mărit impozitele şi taxele locale, în condiţiile în care multe dintre primăriile PSD din țară au făcut acelaşi lucru.

E clar că PSD tot încearcă de ceva vreme să „joace” politic la Piatra-Neamţ, dar gafează constant. Locuitorii oraşului nu au uitat anii din urmă, în care consilierii PSD votau fără să clipească proiectele primarului Gheorghe Ştefan, lucru care a dus la îndatorarea municipiului la bănci pe următorii 20 de ani. Nu numai amintirile din fosta majoritate PSD-PDL ar trebui să-i chinuiască pe social-democraţi, dar şi perioada 2016-2017 în care PSD a pus frână la tot ceea ce mişca în municipiul Piatra Neamţ.

PUBLICITATE