PSD lasă primăria Piatra-Neamț mai săracă cu 10 mil. de lei

Primăriile din toată țara au avut bugetele afectate anul acesta din cauza deciziei Guvernului PSD de a reduce  impozitul pe venit. La Piatra-Neamț, pierderea înregistrată este de 10 milioane de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pierderea anuală, conform unui calcul simplu este de 14 mil lei, bani care sunt luați din bugetul local și mutați în bugetul de stat, dar, în acest an, datorită faptului că în lunile ianuarie și februarie s-a încasat impozitul pe venit aferent muncii prestate în lunile noiembrie și decembrie din anul anterior  în care fiscalitatea era altfel legiferată, pierderea efectivă este de 10 milioane de lei”, a declarat Dragoș Chitic , primarul municipiului Piatra Neamț.

Primăria Piatră Neamț a transmis, de acum trei săptămâni, către Guvernul României , o adresă care cuprinde estimarea sumei pierdute în acest an prin modificările fiscale și o solicitare de alocare financiară.

Am trecut de mijlocul anului și așteptăm cu mare interes să vedem cum își va onora guvernul obligația asumată în urmă revoluției fiscale de anul trecut, de a compensa sumele pierdute de primăriile din toată țară. Așa cum anunțăm la finele anului trecut codul fiscal adoptat de guvernanții actuali are efecte negative serioase asupra bugetelor locale. Guvernul a promis că la rectificarea bugetară din luna iulie va compensa pierderile financiare suferite de bugetele locale și a venit momentul ca acest lucru a se întâmple. Solicit actualilor guvernanți să respecte această promisiune pentru ca să putem funcționa corespunzător și în următoarele  5 luni rămase până la finele acestui an, iar pietrenii să nu fie afectați. ”, a adăugat Dragoș Chitic , primarul municipiului Piatra Neamț.

În funcție de data la care va avea loc ședința de guvern , se va convoca o ședința de Consiliu Local extraordinară sau de îndată pentru a include în buget sumele repartizate la rectificarea națională. În cazul în care Guvernul nu va compensa pierderile financiare , primăria Piatra Neamț va funcționa pe un buget de avarie, fară bani de investiții , dar și cu restricții la toate compartimentele.

PUBLICITATE