PSD amână rezolvarea crizei de la Spitalul Judeţean doar pentru a-şi ascunde incompetenţa


Situaţia de la Spitalul Judeţean Neamţ este tot mai gravă, iar autorităţile încearcă să ascundă neregulile sub preş. Ne mor copiii în spitale şi tot ceea ce fac cei îndreptăţiţi să ia atitudine este să amâne rezolvarea problemelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

PNL Neamţ solicită conducerii Consiliului Județean Neamț, instituție în subordinea căreia se află spitalul, conducerii Spitalului Județean Neamț și conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț să ia toate măsurile necesare unei situații de criză. Problemele cu care se confruntă Spitalul Judeţean Neamţ sunt mai vechi, iar PNL Neamţ a atras atenţia asupra lor în repetate rânduri, fără a primi vreodată vreun răspuns concret.

PNL Neamţ a tras un semnal de alarmă încă din mai, când Spitalul Județean de Urgență Neamț figura printre unitățile sanitare din țară în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate cu privire la soluțiile de dezinfecție. Mai mult decât atât, preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc i-a cerut public preşedintelui de la acea vreme a Consiliului Judeţean Neamţ să prezinte nemţenilor implicaţiile pe care Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ le are în cazul Hexi Pharma, răspuns care nu a venit nici astăzi.

Cu toate că, în urmă cu o lună Ionel Arsene acuza că votul pietrenilor nu este luat în considerare de PNL Neamț, în timp ce Spitalul Judeţean are probleme stringente care trebuie rezolvate, zilele trecute,  acelaş președinte ilegitim a solicitat amânarea tuturor concursurilor de ocupare a posturilor vacante aflate în desfășurare la Spitalul Județean motivând că va solicita o analiză a cheltuielilor de personal aprobate prin buget, solicitare este cel puțin ciudată, având în vedere că ultimul președinte de CJ era  o colegă de partid.  Se încearcă oare o acoperire a problemelor create de fostul preşedinte Emilia Arcan? Această solicitare de amânare arată foarte clar că social democrații nu au de gând să acționeze în interesul nemțenilor, ci prin tot ceea ce fac vor să își acopere urmele și să își asigure spatele. Dacă intervenția imediată era necesară, cum se face că acum a solicitat o amânare? Domnule Ionel Arsene, prin această cerere, acum dumneavoastră ”atentați la siguranţa judeţului Neamţ”. Problemele grave de la Spitalul Județean Neamț nu se rezolvă din nou cu o amânare. Social democrații au avut multe luni la dispoziție să facă ceva, dar nu au făcut-o, iar acum vor să amâne din nou rezolvarea.

Iată că, din nefericire, acum s-a produs şi tragedia. Ne mor copiii în spital şi zilnic ne sunt puse vieţile în pericol. Toți cei vinovați pentru acest lucru trebuie să răspundă în fața legii. De aceea, PNL Neamţ solicită conducerii Consiliului Județean să prezinte cât mai repede concluziile anchetei referitoare la cazul gemenilor născuți la Spitalul Județean Neamț. Autoritățile în măsură trebuie să se asigure că populația județului Neamț nu este în pericol la Spitalul Județean Neamț.

Totodată, PNL Neamţ solicită conducerii CJ Neamț să acționeze cât mai repede, să rezolve problemele, nu să încerce să acopere urmele lăsate de incompetența de care a dat dovadă colega  social democrată. Sănătatea nemțenilor trebuie pusă pe primul loc, iar asta cât mai repede, pentru că moartea nu are timp de amânările dumnevoastră.

Comunicat PNL Neamț

PUBLICITATE