PSD-ALDE, scut în jurul ministrului de Neamț. Împiedicat să vorbească de propriii colegi

Moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei intitulată “Daniel Andruşcă – piesă de mobilier în minister. Incompetenţa falimentează România” a fost respinsă luni, 18 iunie, de Senat. În favoarea moţiunii s-au exprimat 37 senatori, 70 au fost împotrivă şi 9 voturi au fost abţineri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În moţiunea simplă, depusă de către PNL în urmă cu o săptămână, iniţiatorii solicitau demisia ministrului Economiei. „La 5 luni de când aţi fost investit în funcţia de ministru al Economiei nu observăm progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat. Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dumneavoastră nu v-am observat”, notează textul moţiunii.

Potrivit unei postări a senatorului USR Mihai Goțiu pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a fost împiedicat chiar de parlamentarii PSD și ALDE să vorbească în plenul Parlamentului.

PREA TARE. AM TRĂIT-O ȘI PE ASTA! Astăzi, în Senat, senatorii PSD și ALDE au votat ca ministrul Economiei, Daniel Andrușca (atenție: ministrul susținut de PSD și ALDE), să nu mai vorbească! Da, nu e o glumă: și-au cenzurat propriul ministru!

Ce s-a întâmplat? În prima intervenție pe moțiunea depusă împotriva sa, Andrușca și-a epuizat (și a depășit) timpul alocat de 15 minute. Ce a boscorodit în timp ce citea de pe foaie, doar el a înțeles și cei care i-au scris discursul. În timpul dezbaterilor, ministrului i-au fost adresate mai multe întrebări. Președintele de ședință a propus să răspundă în scris, pentru că și-a epuizat timpul. Opoziția a propus ca d-lui Andrușca să i se acorde timp pentru a putea răspunde întrebărilor care i-au fost adresate, în timpul ședinței.

Surpriză! Membrii coaliției de guvernare au votat împotrivă. Să nu care cumva să-l auzim și noi pe d-l ministru cum vorbește liber, fără foaie în față!

Nici nu știu dacă e de râs sau de plâns, dar mi-e greu să înțeleg cât de lipsit de coloană vertebrală poate fi ministrul ăsta. Păi când partidul îți dă o asemenea palmă, umilindu-te, în direct, în public, arătând unei țări întregi că ești doar o marionetă care, cel mult, are dreptul să citească (prost) o poezie (proastă) cum să nu-ți dai, singur, demisia? – a scris Goțiu.

PUBLICITATE