Proteste în fața localurilor din Piatra-Neamț (FOTO)

Angajaţii din HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) din toată țara protestează astăzi, între orele 17:00 – 18:00, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează.

Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanţii HoReCa pe pagina de Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, astăzi, între orele 17 şi 18, angajaţii HoReCa de la mai multe firme din Piatra-Neamț au întrerupt vânzarea şi s-au poziţionat în faţa localurilor cu pancarte, protestul urmând să respecte normele de prevenire a răspândirii Covid-19.

Organizaţia Patronală Hora a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situaţia din acest domeniu.

Astfel, Hora îşi exprimă îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea virusului Covid-19 în industria ospitalităţii, efecte care se resimt în toată industria turismului la nivel mondial.

Potrivit studiului comandat de Hora, împreună cu organizaţiile membre in APT (Alianţa Pentru Turism), efectuat pe o perioadă de 5 ani, aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07%.

PUBLICITATE