Protest la Spitalul Judeţean Neamț. Cadrele medicale sunt nemulţumite de scăderea veniturilor

Joi dimineaţa, zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgență din Piatra-Neamț au protestat vizavi de scăderile salariale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrucât asistentele, infirmierele şi și mai mulți angajaţi ai spitalului s-au trezit că le-au fost diminuate în mod considerabil veniturile, în urma schimbării Legii salarizării, au ieşit în faţa unităţii medicale pentru a protesta.

Ei spun că, urmare a aplicării modificărilor legii salarizării, au fost mărite salariile, dar s-au tăiat din sporuri.

Oamenii sunt nemulțumiți de scăderea sporurilor și de faptul că s-au dat sporurile la minim pentru noi am încercat să ne încadrăm în cei 30% și pe bună dreptate sunt nemulțumiți. Eu am încercat să le explic frumos și calm cum stă situația și ce urmează să facem în perioada următoare” – ne-a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț.

Angajații din sistemul sanitar urmează să primească, pe 15 aprilie, primele salarii după intrarea în vigoare a noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor.

Angajatii din tot mai multe spitale protesteaza pe masura ce primesc fluturasii de salariu si informatii despre modul in care managerii institutiilor in care lucreaza stabilesc ca vor acorda sporurile.

Scăderea veniturilor din sănătate a fost confirmată și de datele oficiale publicate de Institutul National de Statistica miercuri. Insa de la Guvern, ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu vine cu explicatii la limita absurdului despre cum zilele libere mai multe au adus scaderile. Vasilescu a pasat, de altfel, problema sporurilor la noua sa colega de la Sanatate, chiar daca pragul de 30% care a dus la tot scandalul e prevazut de Legea Salarizarii.

Nici premierul nu pare sa vada protestele de la spitale. Prezenta miercuri seara intr-o emisiune la Antena3, Viorica Dancila a respins orice informatie ca ar fi scaderi in sanatate.

In sanatate, la 1 martie anul acesta, au crescut salariile cu procente intre 75% si 120%. Nu putem vorbi despre scaderi, ci doar de cresteri salariale. Pornim de la realitatea existenta„, a spus Viorica Dancila.

PUBLICITATE