Protest în fața prefecturii Neamț. Sute de lucrători forestieri scandează „hoții !”


Un protest a Asociației Forestierilor din Neamț are loc acum în fața Prefecturii Neamț. Protestul a fost anunțat încă de zilele trecute iar astăzi începând cu ora 10:45 s-au adunat aproximativ 200-300 de protestatari, dar sunt așteptați să participe 1000 de lucrători forestieri. Aceștia vor continua protestul și în fața Directiei Silvice Neamt până la ora 14:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Invităm alături de noi pe toți silvicultorii nemțeni, pentru a schimba împreună sistemul învechit, feudal, dictatorial-comunist din cadrul RNP – Romsilva. Ne dorim ca ălaturi de noi, silvicultorii să își revendice drepturile salariale corecte, conform importanței muncii pe care o prestează, să își recapete independența deciziilor față de ordinele aberante de la centru și astfel să își redobândească demnitatea binemeritată. 

Prin acest protest dorim anularea licitațiilor de masă lemnoasă, care au prețuri de pornire necorelate cu piața lemnului, aflată într-o tendință evidentă de scădere. De asemenea, cerem RNP –Romsilva sa nu aleagă, în mod preferențial, parchetele spre exploatare, făcând astfel concurență neloială agenților economici din domeniu, nerespectând prevederile art.74 si 75 din H.G. 924/2015. Cerem negocierea corectă, de pe poziții de parteneriat, a contractelor de vânzare a masei lemnoase și nu impunerea unilaterală a acestora de către Romsilva. Considerăm că prin soluționarea favorabilă a acestor revendicări nu vor mai fi favorizate, așa cum se încearcă acum, firmele cu capital străin. Comunitățile locale nemțene, cu îndelungată tradiție forestieră, doresc să le fie asigurat accesul echitabil la resursa de masă lemnoasă în propria țară, așa cum prevede și noul Cod silvic. – au declarat cei de la Asociația Forestierilor din Neamț printr-un comunicat

PUBLICITATE