Protest față de certificatul COVID. Protestatarii care au încercat să intre cu forța în Parlament. Au fost vandalizate mașini din parcare

Peste 2.000 de oameni au protestat, astăzi, în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerea certificatului COVID.

Manifestația organizată de AUR s-a împărțit în grupuri ce au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O parte dintre ei au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis. SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor.

Aproximativ 100 de protestatari au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în clădire. Aceștia ar fi vandalizat mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România, aflate în curtea Senatului, potrivit unor surse citate de presa națională.

Și alte autoturisme au fost vandalizate, în curtea Parlamentului. Protestatarii au desenat cu spray pe caroseriile maşinilor diferite mesaje, precum ”Hoţi” şi ”Asasini!”.

În tot acest timp, co-președintele AUR George Simion și unul dintre organizatorii protestului a acuzat că șoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către protestatari și de aceea a escaladat conflictul

După ora 13.00, liderul AUR a anunțat că protestul de la Parlament s-a terminat, iar manifestanții se mură la guvern și la Cotroceni.

Jandarmeria București a anunțat că va face „demersuri pentru identificarea și sancționarea organizatorilor și participanților care au încălcat cadrul legal în vigoare.

PUBLICITATE