Protest al taximetriştilor în Piatra-Neamț (VIDEO)

Taximetriștii din Piatra-Neamț s-au adunat în parcarea de la Sala Polivalentă unde au demarat o acțiune de protest pentru a-și face auzite revendicările.

Protestul, care a început în jurul orei 15:30, a reunit zeci de taxiuri din Piatra-Neamț, o acțiune similară având loc astăzi și în mai multe orașe din țară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De la Sala Polivalentă, mașinile au pornit, în coloană, pe străzile din Piatra-Neamț.

Motivul principal al acțiunii, potrivit MESAJUL.ro, este solicitarea emiterii în regim de urgență a unei Ordonanțe de modificare a Legii 204/2019 (OG49/2019), care aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

Conform unui comunicat emis de Confederația Sindicale Naționale Meridian, taximetriștii doresc să atragă atenția Guvernului României asupra numeroaselor solicitări depuse în ultimele șapte luni pentru modificarea Legii 204/2019 (OG49/2019), care reglementează transportul alternativ.

Principalele revendicări ale taximetriștilor vizează:

  • Limitarea copiilor conforme: Cer limitarea acestora pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca scop protejarea calității vieții și a aerului, reducerea aglomerării traficului și combaterea poluării în marile orașe.
  • Eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute prin contract de comodat sau închiriere: Se dorește aplicarea aceleiași reguli și ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii la 5 ani prima autorizare, cu un maxim de 10 ani.
  • Interzicerea colantării și aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame pe autoturismele aflate în platforme digitale: Taximetriștii solicită aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conțină datele de identificare ale operatorului.
  • Eliminarea „tarifului dinamic”: În conformitate cu recomandările de la Consiliul Concurenței, taximetriștii doresc eliminarea practicilor înșelătoare legate de tarifele dinamice.
  • Respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 privind fiscalizarea curselor și comisioanelor: Se cere implementarea acestei prevederi printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC, cu suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

Protestul are ca scop aducerea în atenția publică a acestor revendicări și încurajarea autorităților de a lua măsuri în vederea modificării legislative solicitate de taximetriști.

 

PUBLICITATE