Promisiuni electorale PSD Piatra Neamț: Excursii la Arsenie Boca, Sf. Parascheva, Muntele Athos


Nu mai reprezintă nicio surpriză faptul că în pragul alegerilor, candidații ne servesc pomeni electorale. Vremea găleților din plastic și a sacoșelor cu făină și ulei a trecut, așa că este timpul pentru noi tipuri de „gogoși” electorale.

DSC_2406Cea mai importantă promisiune electorală cu care candidatul PSD, Liviu HARBUZ, vrea să câștige primăria Piatra Neamț este „Cardul Cetățeanului”, un card pe care mulți locuitori l-au primit în poștă în Săptămâna Mare.

Deși despre implementarea unui asemenea proiect nu am mai auzit în nicio țară din Europa, la Piatra Neamț, Cardul Cetățeanului va avea „puterea” de a demite primarul și chiar de a decide hotărârile de Consiliu Local, Constituția și legile țării părând a nu avea nicio valoare în fața acestui card.

Suplimentar, cardul va putea fi folosit pentru:
DSC_2414– Transportul gratuit cu troleibuzul;
– Înregistrarea copiilor la creșe și grădinițe;
– Reduceri la bilete pentru evenimente culturale (teatru, film, concerte)
– Reduceri la biletele de acces la activități recreative din Ștrand și Baza Hipică precum și la competiții sportive
– Centrele de permanență pentru asistență medicală
– Și totul culminează cu…Reduceri la deplasările organizate de Primărie la lăcașele de cult creștine (deplasări la evenimente organizate cu ocazia sărbătorilor precum Sfânta Parascheva, deplasări la mormântul lui Arsenie Boca, vizite la Muntele Athos, etc.)

Despre costurile acestui card care va ajunge în mâna a 98.000 de locuitori (doar cei care au peste 18 ani) și a sistemului de operare/citire a acestora nu se menționează decât că „nu vor fi suportate din bani publici”. Cu alte cuvinte, din banii cui? A unui prieten, a unei firme partenere?

Deși a fost distribuit în Săptămâna Mare, cred ca ar fi fost mai corect sa fie dat de 1 Aprilie. Ciudat este că gogoșile electorale încearcă să atragă sectorul de public lasat gol de Dan Diaconescu și „OTV”. În locul soluțiilor clare, al argumentelor și al unei strategii de dezvoltare a orașului, populația primește carduri din plastic cu iluzii scrise pe hârtie.

Dacă trecem peste ridicolul ideii în sine în privința folosirii cardului, altceva este și mai interesant, propunerea venind tocmai de la un candidat care este parlamentar și care face legi. Romania are nevoie de legi bune care trebuiesc aplicate și respectate, nu experimente cu carduri și iluzii care pot pune în pericol democrația.

Trist este altceva: unii candidați consideră că în 2016, lumea mai crede în povești nemuritoare. Asta înseamnă dispreț și desconsiderare la adresa electoratului.

PUBLICITATE