Proiectul ReConnect Diaspora îi inspiră pe românii dispuși să se întoarcă acasă

Numărul celor care s-au înscris până în acest moment în proiectul ReConnect Diaspora, cod 107609, derulat de A.D.I. EURONEST în perioada 19 septembrie 2017 – 18 septembrie 2020, reflectă interesul născut de linia de finanțare din cadrul POCU 2014-2020 intitulată Diaspora StartUp pentru încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării a 30 de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană. Deja mulți români plecați din județele Regiunii de Nord Est și-au exprimat dorința de a beneficia de activitățile proiectului. Ei doresc să facă un curs de antreprenoriat, apoi să se înscrie în competiția de planuri de afaceri. 30 de câștigători, ale căror proiecții de business vor fi apreciate ca viabile și fezabile, vor primi finanțare de până la 40 de mii de Euro, din bugetul proiectului de 8.407.970,43 lei (din care valoarea cofinanțării UE de 7.072.656,76 lei) .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ne bucură numărul celor interesați de oferta pe care o prezentăm pentru regiunea de Nord-Est. La început am receptat un anume nivel de reticență din partea românilor plecați în străinătate, dar buna infomare, comunicarea directă și explicațiile punctuale au făcut ca încrederea în program și în șansele de a accesa finanțarea să crească”, suține Alina Popa – managerul proiectului.

Pentru a acorda șanse tuturor celor interesați, termenul de depunere a dosarelor de înscriere a fost prelungit și va expira pe 14 iunie 2018. Intenția de înscriere se face completând un formular postat pe site-ul proiectului – www.reconnectdiaspora.ro. Echipa de proiect trimite pe email documentația și formularele de înscriere, precum și instrucțiuni de întocmire a dosarului. Toată procedura se desfășoară majoritar online.

Nu doar procedura de înscriere, ci și cursurile de antreprenoriat se fac utilizând instrumente online, pe o platformă e-learning, astfel încât participanții să nu fie nevoiți să se deplaseze, să cheltuie și să își ia liber sau concedii de la activitățile pe care le desfășoară în străinătate”, declară Alina Popa – managerul proiectului.

Persoanele ale căror planuri de afaceri vor fi desemnate câștigătoare trebuie să aibă experiență pe piața muncii, în antreprenoriat sau studii efectuate în străinătate în domeniul de activitate descris în planul de afacere și să beneficieze o singură dată de subvenție, indiferent de numărul de asociați din cadrul întreprinderii nou înființate.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

PUBLICITATE