Proiectele europene ale primăriei Piatra-Neamț alimentează pușculițele PNL de la centru

Pe data de 17 iulie 2020, primarul Dragoș Chitic semna asocierea în vederea proiectării și execuțiilor lucrărilor de modernizare a sistemului de iluminat public cu SC Euro Audit Service SRL, firma al cărei asociat este Horga Maria Gabriela, secretar de stat la Cancelaria premierului Ludovic Orban.

Contractul are o valoare de 1.054.480 euro și prin implementarea lui se va realiza înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dragoș Chitic: „Municipiul Piatra-Neamț va avea un sistem de iluminat public modern și eficient cu tehnologiie LED și telegestiune. Contractul semnat astăzi este o prima etapă dintr-un program amplu de modernizare a ÎNTREGULUI sistem de iluminat public din municipiul Piatra-Neamț”, spunea primarul Chitic la cea dată.

Întâmplător sau nu, contractul a ajuns la SC Euro Audit Service SRL și asta în perioada în care Dragoș Chitic era membru PNL și făcea diligențele necesare să candideze la primărie din partea liberalilor.

Despre firma de casă a Gabrielei Horga, personaj foarte apropiat de Luvodic Orban și conducerea centrală a PNL, presa centrală a făcut investigații semnificative.

Aceasta și-a trecut în declarația de avere la rubrica „venituri din investiții”, suma de 2.042.500 lei, obținută ca divident net de la SC Euro Audit Service SRL.

Conform jurnalul.ro, SC Euro Audit Service SRL, în perioada 2010 – 2018, a încheiat contracte cu statul în valoare de aproape 10 milioane de euro.

În acest timp, Maria Gabriela Horga a deținut funcția de consilier al unui ministru al Economiei, și de șef de cabinet al unui președinte ANAF.

Maria Gabriela Horga este fiica lui Vasile Horga, liberal important din Dâmbovița și care a deținut, în mandatul 2012 – 2016, calitatea de deputat în Parlamentul României.

În perioada în care Maria Gabriela Horga, actual secretar de stat la Cancelaria premierului Ludovic Orban, deținea funcții guvernamentale în Cabinetul Ponta, aceasta a fost numită ca membru în consiliile de administrație sau în comisiile de supraveghere sau de privatizare ale unor companii cu capital de stat.

Concret, este vorba despre funcția de membru în consiliile de administrație ale GDF Suez Energy România și Romaero SA, de membru în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări al  Eximbank SA, precum și de membru al Comisiei pentru Pregătire și Monitorizare Privatizare la Hidroelecrica SA și Nuclearelectrica.

SC Euro-Audit Service SRL, care s-a înființat, conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în data de 21 octombrie 2010, avându-le ca membre fondatoare pe Maria Gabriela Horga și pe mama acesteia, Mihaela Petruța Horga, și care, la acel moment, se ocupa cu activități de consultanță pentru afaceri și management.

Presa locală dezvăluia, în urmă cu câțiva ani, că, potrivit unui raport al ANAF, compania Euro-Audit Service SRL ar fi încasat ilegal suma de 2,2 milioane de lei de la Primăria Târgu Jiu, în urma contractului încheiat cu această instituție a statului în anul 2010.

Concret, în 2006, Primăria Târgu Jiu a concesionat serviciul de iluminat public societăţii Romlux Lighting CO SA tot din Târgovişte, firmă condusă de Vasile Horga.

Potrivit ANAF, lucrările ar fi fost executate înainte de încheierea contractului, pe data de 2 decembrie 2010, în condiţiile în care iluminatul festiv a fost pornit pe 1 decembrie, iar adaosurile practicate de firma din Târgovişte în contractele cu Primăria Târgu Jiu ar fi fost de aproximativ 400%.

Așadar, primăria municipiului Piatra-Neamț deschide seria de implementare a proiectelor europene cu o societate comercială aflată în zona de influență a conducerii PNL de la nivel central.

DREPT LA REPLICĂ

„Prin prezentul drept la replică  doresim să demontez afirmațiile complet false, neverificate și insinuările tendențioase și să clarific jumătățile de adevăr publicate în articolul de mai sus:

Despre compania SC Euro Audit Service SRL și afirmațiile pe care le faceți în legătura cu acesta, fac următoarele precizări:
Compania SC Euro-Audit Service SRL a fost înființață și funcționează din anul 2004, de dl Horga Vasile, care, cu excepția perioadelor celor două mandate de parlamentar, a avut o activitate în mediul privat.

În cadrul firmei SC Euro-Audit SRL doamna Horga Maria – Gabriela a deținut doar părțile sociale, fara a avea  vreo atribuție de administrare, si nu a participat nici direct si nici indirect la conducerea și administrarea activității firmei Euro Audit. Nu a fost și nu este implicată personal în obținerea vreunui contract al acestei firme.

In plus incepand cu data de 22.01.2020 doamna Horga Maria Gabriela si-a cesionat partile sociale detinute in cadrul companiei si astfel, in acest moment nu mai figureaza nici macar ca actionar al acestei societati. ( lucru pe care il puteati verifica cu usurinta consultand Registrul Comertului)

„ Contractul are o valoare de 1.054.480 euro…”
Contractul presupune lucrari de proiectare si executie si are o valoare  de 2.719.342 lei fara TVA care reprezinta ( la cursul BNR de azi, 02.09.2020) aproape 564.000 euro in nici un caz 1.054.480 eur

In ce priveste contractul incheiat cu Primaria Mun. Piatra Neamt la care faceti referire in articolul dumneavoastra acesta a fost semnat in urma unei licitatii publice prin sistemul de achizitii electronice SICAP, datorita faptului ca am avut pretul ofertat cel mai mic dintre cele 3 firme inscrise la licitatie.

In plus, inital societatea noastra a fost incorect depunctata iar contractul a fost atribuit unei societatii cu pretul mai mare, am contestat depunctarea la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor iar acestia ne-au dat dreptate si in urma deciziei publice au anulat raportul initial prin care era declarata castigatoare firma cu pretul mai mare si, avand pretul mai mic a fost declarata castigatoare societatea noastra.  Ulterior acestei raport prin care societatea noastra a fost declarata castigatoare, societatea cu pretul mai mare a contestat aceast raport la C.N.S.C. insa, prin decizie publica i-a fost respinsa contestatia ca nefondata.

In concluzie societatea noastra a incheiat contractul cu Primaria Mun Piatra Neamt  la care faceti referire in articolul dvs. cu pretul cel mai mic dintre cele 3 oferte depuse si in urma a 2 decizii CNSC favorabile, iar toate aceste informatii sunt publice si pot fi verificate cu usurita daca se doreste o informare corecta la care sunteti obligati ca juranlisti ce respecta codul Deontologic al meseriei pe care si-au ales-o.

potrivit unui raport al ANAF (…) compania Euro-Audit Service ar fi încasat ilegal suma de 2,2 milioane lei de la Primăria Târgu Jiu (…)”
Complet neadevărat, firma Euro Audit a încasat LEGAL, după 2 ani de la prestarea și executarea contractului, suma de 2,2 milioane lei de la Primăria Târgu Jiu în urma unei hotărâri judecătorești definitive a Curții de Apel Craiova, care a acordat companiei în compensare pentru neplată de către Primăria Târgu Jiu inclusiv penalități în sumă de 3,5 milioane. Firma Euro Audit Service SRL a renunțat la încasarea celor 3,5 milioane lei penalități și daune contractuale ca urmare a neplății timp de 2 ani, tocmai pentru a nu prejudicia bugetul pentru această întârziere.

Contractul fusese obținut prin compețitie cu alte trei firme din domeniu, criteriul fiind ”prețul cel mai scăzut”. Raportul ANAF la care faceți referire nu a vizat firma SC Euro Audit SRL, nefiind dispusă vreo măsură împotriva firmei. Mai mult decât atât, în acest moment, Curtea de Apel Craiova a desființat și ANULAT acest raport prin hotărâre a instanței în contencios administrativ și aș vrea să subliniez încă o dată că firma Euro Audit nu a avut nicio calitate în acest litigiu.

Acest contract a fost încheiat de dl Horga Vasile, în calitate de administator unic, iar doamna Horga Maria – Gabriela nu a avut vreo atribuție de administrare în cadrul acestei firme, nu a participat nici direct si nici indirect la nicio operațiune legata de activitatea firmei Euro Audit nici în trecut, nici în prezent.

De asemenea, toate contractele companiei in decursul anilor de activitate au fost câștigate prin competiție publică în concordanță cu legea achizițiilor publice, prin procedurile transparente organizate prin sistemul de achiziții electronice SICAP, criteriul de atribuire fiind  ”prețul cel mai mic”.

Totodată, esocietatea noastra este o companie onestă, DECLARATĂ întotdeauna, TRANSPARENTĂ, neascunsă niciodată, nedeținută prin interpuși pentru că activitatea a respectat legea întotdeauna. Acesta este o firma care a crescut încet, în mulți mulți ani, nu peste noapte, nu a crescut conjunctural în câteva luni, a ajuns la aproape 100 de angajați în peste 15 ani, are multe credite și linii de credit, leasinguri, plătește taxe si impozite corect și participă la sute de proceduri publice TRANSPARENTE, publicate în sistemul de achiziții publice electronice SICAP, iar dacă câștigă una din peste 20-30 dintre cele la care participă este un succes. Multe dintre aceste proceduri sunt câștigate în urma contestațiilor, inclusiv în cadrul instanțelor de judecată.

PUBLICITATE