Proiecte pentru reabilitarea a încă 6 unități de învățământ din Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț anunță continuarea investițiilor în infrastructura educațională, cu proiecte de modernizare pentru șase instituții de învățământ din oraș. Aceste proiecte vor beneficia de finanțare prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027 și vor afecta peste 3500 de elevi și 380 de preșcolari.

Este vorba despre:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • Școala Gimnazială Nr. 2,
  • Școala Gimnazială Nr. 11,
  • Grădinița cu program prelungit nr. 12,
  • Grădinița cu program prelungit „Spiru Haret”
  • Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza”
  • Colegiul Național de Informatică.

În ședința Consiliului Local de ieri, 25 aprilie, au fost aprobate în unanimitate notele conceptuale și temele de proiectare aferente acestor proiecte, parte a documentației necesare pentru ca proiectele să poată fi depuse în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027, principalul instrument de finanțare europeană pentru această perioadă.

În total, va fi vorba de peste 3500 de elevi și 380 de preșcolari beneficiari ai acestor proiecte.

Este una dintre cele mai importante vești din ultima perioadă: continuăm modernizarea infrastructurii de învățământ din Piatra-Neamț, așa cum am promis! Pregătim documentația pentru a depune cererile de finanțare pentru mai multe școli și grădinițe care au nevoie de modernizare. Sunt incluse aici și Școala Gimnazială Nr. 2 și Colegiul Național de Informatică, două dintre unitățile pentru care am căutat prioritar oportunități de finanțare. Cele șase proiecte pe care le pregătim vor fi depuse în cadrul noului Program Regional Nord-Est 2021-2027. Continui asumat și aplicat obiectivul de a moderniza toate unitățile de învățământ din Piatra-Neamț!” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Conform reglementărilor în vigoare, urmează elaborarea DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție), proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor și proiectului tehnic de execuție. 

Cele șase proiecte se adaugă celorlalte investiții demarate deja de Primăria Piatra-Neamț în educație: modernizarea Școlilor Gimnaziale nr. 5, nr. 8 și „Daniela Cuciuc”, a Colegiului Tehnic de Transporturi, Liceului de Arte „Victor Brauner”, Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”, Grădinițelor nr. 2 și nr. 6, Creșelor Mărăței și Precista și construcția a două creșe noi pe strada Mihai Viteazul și în cartierul Văleni.

Toate sălile de clasă de la școlile din municipiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente IT de ultimă generație prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

PUBLICITATE