Proiecte europene importante pregătite de Primăria Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț are în pregătire proiecte importante pentru realizarea de investiții prin atragerea de fonduri europene. În cadrul unei ședințe operative, primarul Dragoș Chitic a analizat împreună cu factorii implicați în accesarea fondurilor europene stadiul pregătirii proiectelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Orașul Piatra-Neamț are o importantă șansă de dezvoltare  în anii următori prin realizarea de investiții din bani europeni de care vom profita. Am constituit la nivelul primăriei o echipă de lucru formată din specialiști care lucrează la documentațiile necesare accesării fondurilor și îmi doresc să atragem în Piatra-Neamț  în următorii ani aproximativ 100 de milioane de euro. Accesarea fondurilor europene este o prioritate pentru municipalitatea pietreană și am solicitat tuturor factorilor implicați să intensifice efortul pentru a depune cât mai multe solicitări de finanțare” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Principalele proiecte propuse pentru a fi finanțate din banii alocați de U.E în actualul exercițiu financiar cuprind: reabilitări și modernizări  ale unităților de învățământ (licee tehnologice, școli generale, grădinițe și creșe), extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public, realizarea unei zone exclusiv  pietonale în fața Parcului Central, Pța. Ștefan cel Mare și devierea traficului auto printr-un pasaj subteran, amenajarea coridorului principal de mobilitate urban pe axa est-vest (Bd. Decebal, Pța. Mihail Kogălniceanu, Bd. Traian), realizarea de piste pentru bicicliști și de stații de închiriere a bicicletelor, implementarea unui sistem de management inteligent al traficului constând în reamenajarea principalelor intersecții din municipiu, modernizarea transportului public (achiziția de mijloace de transport electric, sisteme e-ticketing, modernizarea stațiilor de așteptare), reabilitarea urbană a coridorului secundar de mobilitate pe axa est-vest (B-dul 9 Mai, str. Dimitrie Leonida), amenajarea de grădini publice urbane prin reconversia unor terenuri degradate, reabilitarea Cinematografului Cozla și transformarea într-un centru cultural multifuncțional.

La sfârșitul lunii iunie, Primăria Piatra-Neamț a depus patru proiecte de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, prin care pot fi modernizate și dotate patru unități de învățământ din Piatra-Neamț, respectiv Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 8 și Școala „Daniela Cuciuc”. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ 5.500.000 euro.

PUBLICITATE