Proiect pentru Piatra-Neamț – pasaj pietonal în Piața Ștefan cel Mare


Primăria Piatra Neamț lucrează la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, o strategie de dezvoltare a mobilității cetățenilor și mărfurilor în municipiul Piatra Neamț, fiind un instrument de planificare teritorială și de dezvoltare pe următorii ani, în domeniul transportului public, a infrastructurii rutiere, pietonale și pentru bicicliști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

CaptureÎn cadrul Planului de Mobilitate, una dintre intervențiile pe care dorim să le realizăm cu finanțare europeană este extinderea zonei pietonale Curtea Domnească prin pietonizarea străzii Piața Ștefan cel Mare, între intersecția cu Bld. Republicii și Str. Mihai Eminescu și realizarea unui culoar pentru transportul public. Acest proiect va duce la creșterea calității mediului urban din zona centrală și va întări importanța punctului de atracție actual reprezentat de zona Curții Domnești.

Conform unei postări a primăriei, valoarea proiectului este estimată la 0,5 milioane de euro fără TVA, și este propusă spre finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4.

Cum vi se pare această idee de investiție? Credeți că va crește atractivtiatea zonei centrale odată cu implementarea acestui proiect? Împărtășește-ne impresiile pe Facebook sau scrie-ne la adresa [email protected] .
Documentul elaborat poate fi consultat de toți cetățenii interesați pe site-ul Primăriei Piatra Neamț: https://www.primariapn.ro/…/101…/2266500/PMUD_iulie_2016.pdf
Poți să îți spui părerea și aici: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScfNMiEDxcTUYiFrN…/viewform

Dan Mihail B.
foto: Google
PUBLICITATE