Proiect major pentru COMES: boiler generator de abur pentru Nestlé

Un boiler generator de abur, produs de COMES S.A., va fi livrat în Spania pentru grupul Nestlé, în cadrul unui proiect major de cogenerare pe biomasă. Echipamentul de 40 de tone va ajuta la transformarea deșeurilor în resurse, subliniind angajamentul companiei în reducerea amprentei de carbon.

Industriile consumatoare de gaze transformă mai mult de 95% din deșeurile pe care le generează în resurse, iar tehnologia VYNCKE joacă un rol crucial în acest proces.

Instalațiile energetice VYNCKE sunt proiectate pentru a produce gaze curate fierbinți, utilizând un amestec de combustibili din biomasă. De câțiva ani, companiile agroalimentare colaborează cu astfel de centrale energetice.

În 2023, unul dintre cei mai mari producători de alimente și băuturi din Germania a investit într-o centrală termică de cogenerare pe biomasă echipată cu echipamente de la COMES S.A.

Recent, COMES S.A. a anunțat livrarea unui boiler generator de abur către Nestlé în Spania, producător de cafea solubilă. Acest boiler de abur are o greutate totală de 40 de tone, dintre care 20 de tone cântărește fasciculul tubular interior.

Echipamentul este compus din partea de convecție JNO și camera de întoarcere, măsurând 4,000 mm înălțime și 9,000 mm lungime. Transportul acestui utilaj se va face rutier în condiții speciale.

PUBLICITATE