Proiect cofinanțat de Consiliul Județean, pentru digitalizarea infrastruturii de apă la Compania Apa Serv

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Consiliul Județean sprijină un proiect pentru Digitalizarea infrastructurii de apă a Companiei Județene Apa Serv, prin achiziționarea de echipamente și software pentru eficientizarea managementului sistemului de alimentare cu apă.

Luni, 19 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară, pentru aprobarea cofinanțării cu fonduri de la bugetul județului.

Zilele trecute, Apa Serv a transmis către Consiliul Județean studiul de oportunitate pentru realizarea acestei investiții, devizul general și bugetul, și ne-a solicitat aprobarea cofinanțării.

Proiectul va fi transmis spre evaluare, în vederea obținerii finanțării nerambursabile în cadrul POIM 2014-2020.

Conform documentației tehnice, valoarea totală a investiției este de 9,151 milioane de lei fără TVA, sumă care reprezintă și valoarea eligibilă a proiectului, iar costul total este de 10,889 milioane de lei, cu TVA.

Contribuția beneficiarului – operatorul regional Apa Serv – este de 549.075 de lei, iar contribuția de 2% din bugetul local reprezintă 172.043 de lei“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul Digitalizarea infrastructurii de apă a Companiei Județene Apa Serv, prin achiziționarea de echipamente și software pentru eficientizarea managementului sistemului de alimentare cu apă are ca scop creșterea gradului de echipare edilitară prin asigurarea necesarului de apă potabilă cu o eficiență crescută în utilizarea resurselor de apă și îmbunătățirea calității serviciului oferit cetățenilor, prin abordarea unor sisteme tehnologice avansate de monitorizare și acționare a proceselor pe parcursul întregului ciclu de gestiune a apei, inclusiv gestionarea relațiilor comerciale cu utilizatorii finali.

PUBLICITATE