Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea în regiunea Moldovei și la munte până pe 4 februarie 2018

Următoarele două săptămâni vor aduce, din punct de vedere termic, o vreme oscilantă cu perioade în care temperaturile vor fi în creştere până la 8 – 9 grade Celsius, dar şi cu intervale în care se vor manifesta precipitaţii slabe cantitativ şi vor fi zile mai geroase, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, publicată luni pentru perioada 22 ianuarie – 4 februarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 22 ianuarie – 4 februarie 2018

MOLDOVA

Vremea va fi rece în primele zile de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 și 0 grade și a minimelor între -13 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în diminețile de 24 și de 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii. În continuare, până în data de 2 februarie se va încălzi considerabil, astfel că media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. În zilele de 3 și de 4 februarie se va răci ușor.
Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în ziua de 22 februarie și din nou, trecător, în cea de a doua săptămână de prognoză.

LA MUNTE

Vremea va fi rece, mai ales în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 și -8 grade și nopțile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne va oscila între -1 și 2 grade, iar a celor nocturne între -10 și -4 grade.
Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în primele zile din luna februarie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE