Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea în regiunea Moldovei și la munte până pe 3 decembrie 2017

Regimul termic se va încadra, în general, în mediile normale ale perioadei la nivelul întregii țări, însă ploile vor fi din ce în ce mai prezente începând cu data 26 noiembrie, în funcție de regiune, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă în intervalul 20 noiembrie – 3 decembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 20 noiembrie – 3 decembrie 2017

MOLDOVA

Până în data de 22 noiembrie, temperatura aerului va marca o scădere ușoară, dar valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie, Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 5…8 grade și a celor minime de -2…0 grade. Apoi vremea se va încălzi și între 23 și 26 noiembrie, valorile diurne vor oscila, în medie, între 7 și 10 grade, iar cele nocturne între 0 și 2 grade. Dupa data de 26 noiembrie, valorile termice vor fi din nou în ușoară scădere, dar variațiile pâna la sfârșitul intervalului de prognoza vor fi nesemnificative. Vor fi medii regionale ale maximelor de 7…8 grade și ale minimelor de 1…2 grade.
Temporar vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar până la sfârșitul primei saptămâni, condițiile de apariție a acestora vor fi reduse. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

LA MUNTE

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi, în medie, de -4…-2 grade, iar cele nocturne în jurul a -8 grade. În intervalul 22-25 noiembrie va fi o creștere a temperaturii aerului până la medii ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. În cea de-a doua săptămână variațiile termice nu vor fi semnificative, media regională a valorilor diurne va fi de 2…4 grade, iar a celor nocturne de -3…-2 grade.
Vor fi precipitații mai ales în primele zile ale intervalului și după data de 26 noiembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE