Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea în regiunea Moldovei și la munte până pe 11 februarie 2018

Vremea se va încălzi semnificativ în această săptămână, astfel încât maximele termice vor atinge şi valori de 13 grade Celsius, însă după data de 1 februarie, dar şi între 6 şi 9 februarie, în cea mai mare parte a zonelor ţării vor reveni precipitaţiile atât mixte, cât şi sub formă de ninsoare (la munte), pe fondul unui regim termic mai rece, apropiat de media perioadei din calendar, relevă prognoza meteo pentru perioada 29 ianuarie – 11 februarie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 29 ianuarie – 11 februarie 2018

MOLDOVA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi caldă. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade și între -3 și 2 grade a minimelor nocturne. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea ușor si treptat, apropiindu-se de cele climatologic specifice perioadei spre sfârșitul intervalului de prognoză. În medie, maximele se vor încadra între 0 și 4 grade, iar minimele între -6 și -4 grade.
Temporar, vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, după data de 2 februarie, cu o probabilitate mai ridicată ca acestea să se semnaleze pe spații mai extinse în zilele de 2 – 3 februarie și în perioada 6 – 10 februarie.

LA MUNTE

Valorile termice nocturne vor fi negative, pe întreg intervalul de prognoză, iar cele diurne ușor pozitive doar în zilele de 29 ianuarie și 1 februarie și, în general, sub limita de îngheț, în restul timpului. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 2 grade, iar cele minime între -9 și -2 grade, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor fi maxime între -4 și 0 grade și minime între -10 și -6 grade.
Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare de apariție a acestora în perioadele 1 – 4 și 6 – 10 februarie.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE