Prognoza meteo pe două săptămâni în regiunea Moldovei și la munte – 27 februarie – 12 martie 2017

ANM a actualizat previziunile meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 27 FEBRUARIE – 12 MARTIE 2017

MOLDOVA
În prima săptămână, precum și la începutul celei de a doua, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a valorilor termice maxime cuprinsă între 12 și 17 grade și minime între 3 și 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză temperaturile vor scădea și se vor apropia de cele specifice perioadei, adică în jurul a 9 grade maximele și 2 grade minimele. Temporar va ploua în zilele de 1 și 2 martie și după data de 6 martie.

LA MUNTE
Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod normal la această dată, în special în 27 și 28 februarie, dar și în jurul datei de 5 martie, zile în care media valorilor termice maxime va fi de 6…8 grade, iar a celor minime de 0…1 grad. Mai rece va fi însă în data de 2 martie și după 7 martie, când media maximelor va fi de 2 grade, iar a minimelor de -5…-4 grade. Temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, pe arii mai extinse în jurul datei de 1 martie, când se pot înregistra și cantități mai importante de apă, dar și după data de 6 martie.

PUBLICITATE