Prognoza meteo pe două săptămâni în regiunea Moldovei și la munte – 14-28 august 2017

Vremea se va încălzi treptat în perioada următoare ajungând până la 34 de grade în data de 19 august, în Banat, Muntenia și Oltenia, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 14 – 28 august 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 14-28 august 2017

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, de la valori medii maxime de 24…25 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, până spre valori în jurul a 32 de grade, în data de 19 august. Ulterior, mediile maximelor termice vor scădea până spre 28 de grade. Din data de 22 august și până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor mai fi variații notabile, urmând ca media temperaturilor maxime să atingă 30…31 de grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, nu vor fi variații semnificative, media acestora urmând a fi de 16…17 grade. Valori mai scăzute vor fi în jurul datei de 22 august, când media va fi de 14…15 grade.
Pobabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată la începutul intervalului și în jurul datei de 20 august

LA MUNTE

Până în jurul datei de 19 august mediile temperaturilor diurne vor crește de la valori de 17…18 grade, spre valori în jurul a 22 de grade, iar a celor nocturne, de la 9…10 grade, până la 12 grade. În zilele de 20 și 21 august vremea se va răcori, urmând ca mediile maximelor să atingă valori de 18…19 grade, apoi temperaturile vor crește ușor, iar la sfârșitul intervalului se vor situa în jurul a 21 de grade. Minimele vor scădea în jurul datei de 21 august spre valori medii de 9 grade, apoi vor crește ușor și treptat urmând să atingă 11…12 grade.
Vor fi condiții de averse în fiecare zi, dar pe arii mai extinse în jurul datei de 20 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE