Profesor din Neamț, reținut pentru agresiune sexuală! 4 fete și 1 băiat, „pipăiți” de cadrul didactic

Un bărbat din Roznov, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 25 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră, de 11 ani, a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje ce conţineau conotaţii sexuale, de la o persoană ce s-a recomandat a fi profesorul de sport, la şcoala la care minora era elevă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Roznov, ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale.

Totodată, persoana în cauză, în calitate de profesor de educaţie fizică şi sport (preda la o școală din comuna Rediu dar și în orașul Roznov), ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai mulți minori, elevi la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat (potrivit surselor noastre, ar fi vorba despre 4 fete și un băiat).

În urma probatoriului administrat, la data de 4 iulie 2021, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

Șeful ISJ Neamț, profesorul Mihai Obreja, ne-a declarat că a fost anunțat de către directorul școlii din comuna Rediu, de săptămâna trecută. Tot atunci, fiind informat și ministerul.

Elevii și părinții au fost consiliați și îndrumați să depună plângere.

PUBLICITATE