Probleme pentru psd-istul Hopșa, mâna dreaptă a lui Mugurel Cozmanciuc

Florin Adrian Hopșa, șeful RAR Neamț și mâna dreaptă a deputatului (încă liberal) Mugurel Cozmanciuc, se află într-o situație foarte delicată, cerându-i-se falimentul în legătură cu o firmă deținută de el, Uber Nord-Est SRL.

Societatea se confruntă cu datorii impresionante de peste 800.000 de euro către Finanțe. Această firmă, care oferă servicii de ridesharing prin intermediul platformelor Uber și Bolt în Iași, a fost pusă sub semnul întrebării, după ce ANAF a constatat că are de achitat peste 4 milioane de lei către bugetul de stat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit informațiilor furnizate de ziaruldeiasi.ro, Uber Nord-Est SRL este într-o situație financiară dificilă, iar ANAF a întocmit un proces-verbal de insolvabilitate în februarie 2023. În plus, ultimul bilanț disponibil, din 2020, arată că firma a înregistrat o cifră de afaceri de 336.347 lei și un profit de 84.856 lei.

La Tribunalul Iași se află în acest moment un proces pe rol cu privire la atragerea răspunderii pentru faliment, în care apare Florin Hopșa, alături de celălalt asociat.

Hopșa este cunoscut în mediul politic local drept mâna dreaptă a deputatului Mugurel Cozmanciuc, având o serie de funcții importante în trecut, inclusiv cea de secretar general al organizației PNL Neamț.

Numirea lui Hopșa în funcția de director al RAR Neamț în octombrie 2022 a stârnit controverse, mai ales că susținerea sa a venit din partea PSD și a liderului Ionel Arsene.

Acest lucru a alimentat speculațiile privind colaborarea strânsă dintre Arsene, PSD și Cozmanciuc, deși la o primă vedere erau competitor electorali.

Numirea lui Hopșa la RAR Neamț a venit și în contextul în care Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat procurorii cu privire la presupusele omisiuni în declarațiile de avere ale acestuia, inclusiv veniturile din jocuri de noroc și dobânzi în valoare de peste 100.000 de lei.

Se pare că Mugurel Cozmanciuc nu mai este dorit nici de liberalii de la Neamț și nici măcar de cei de la centru, iar sursele noastre spun că și-ar căuta un loc călduț în sânul PSD, de aici și motivul pentru care o serie de cumătri, fini sau apropiați ai deputatului încep să se ”orienteze” spre PSD.

Citește și: Cum și-a ”mutat” liberalul Cozmanciuc cumătrul și apropiații de la PNL la PSD!

PUBLICITATE