Probleme în liceele din Piatra Neamț. Vineri, o fată de 15 ani și un băiat de 16 ani, luați la bătaie în școală


Vineri, 29.01.2016, în timp ce un minor de 16 ani, din Borleşti, elev în clasa a X-a, se afla în pauza dintre cursuri, în curtea liceului, a fost lovit cu pumnii de către doi tineri de 16 și 18 ani, ambii din Bârgăuani, care au pătruns fără drept în curtea unității.
Totodată polițiștii au stabilit că accesul în curtea instituţiei pe timpul orelor de curs nu este asigurat cu pază umană, unitatea având doar sistem de supraveghere video.
În cauză tinerii sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot vineri, o elevă de 15 ani, din cadrul unui liceu din Piatra Neamț, aflată în pauza dintre cursuri, a fost lovită pe holul şcolii de către un tânăr de 18 ani, din Săvineşti, care a pătruns fără drept în incinta unității.
Și în acest caz s-a întocmit un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, iar paznicul de serviciu a fost sancţionat cu amendă de 100 lei, pentru neîndeplinirea atribuţiunilor de serviciu, conform Legii 333/2003 privind paza bunurilor .

Având în vedere cele două evenimente petrecute în două licee din municipiul Piatra Neamț, reamintim factorilor de conducere ale unităților școlare obligația de a lua toate măsurile necesare pentru evitarea acestor situații.
Conform “Planului local de acțiune pentru siguranța în școli și prevenirea delincvenței juvenile” cât și a Regulamentului de ordine interioară a unităților școlare, măsurile pentru prevenirea faptelor de violență sau a altor infracțiuni săvârșite în incinta unității de învățământ revine preponderent conducerii unităților, comisiei de prevenirea violenței și cadrelor didactice de serviciu pe unitate. Totodată asigurarea unității școlare cu pază umană și un sisteme de supraveghere trebuie să constituie o prioritate pentru siguranța elevilor.

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE