Problema lipsei apei din Piatra Neamț, disecată de autorități


Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, și prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă, i-au convocat, în prima parte a zilei, la sediul celor două instituții pe care le reprezintă, pe toți factorii responsabili de lipsa apei potabile în municipiul Piatra Neamț și pe cei care ar putea asigura soluții temporare pentru depășirea situației critice. Întâi discuțiile s-au purtat la Instituția prefectului, acolo unde Niculinei Dobrilă i s-a prezentat situația actuală, după care comandamentul întrunit de urgență s-a mutat la Consiliul Județean, pentru continuarea dezbaterii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

apa1Discuțiile au fost pe alocuri aprinse, reprezentanții Consiliului Județean și primarul Dragoș Chitic declarându-se extrem de nemulțumiți de faptul că din cauza unei avarii, mai tot orașul este fără apă la robinete.

„Ne-am adunat pentru a discuta despre problema lipsei apei în Piatra Neamț și nu mă interesează să aud scuze! Apa Serv are destui specialiști care trebuie să își dovedească în asemenea situații competența. Dacă nu, să meargă acasă! Nu vreau justificări ale întârzierilor și nu e cu putință ca pentru o avarie, să treacă două zile și încă să nu depășim situația. Sunt îngrijorată și de faptul că, așa cum ne-au spus reprezentanții Apa Serv, șansele de a apărea avarii noi, pe conductele din interiorul orașului, sunt maxime, pentru că reluarea furnizării înseamnă o presiune crescută în rețea, care poate determina cedarea multor țevi. Ba, și mai grav, nu mi se pare normal să se accepte să nu se intervină la o altă avarie, poate de aceleași proporții, pe aceeași magistrală, pe motiv că Apa Serv nu are oameni cu care să intervină. Adică peste câteva zile o luăm de la capăt cu toată această nebunie? Fără pic de subiectivitate, cred că intervenția companiei pentru managerierea situației nu a fost una eficientă“, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan.

apa2Supărat pe atitudinea conducerii Apa Serv s-a arătat a fi și primarul de Piatra Neamț, Dragoă Chitic: „Nu e posibil ca o avarie să țină orașul 48 de ore fără apă rece. Nu știu ce soluție tehnică poate fi găsită, că nu e treaba Primăriei să facă asta, dar situația e de neînțeles. Dacă șefii Apa Serv sunt depășiți de situație, au toate motivele să demisioneze“, a spus primarul Dragoș Chitic.

Următoarea întrunire a comandamentului va fi la ora 16, când se va analiza evoluția intervenției celor de la Apa Serv pe parcursul zilei de astăzi, având în vedere faptul că în dimineață directorul Dughir a anuțat că de la 13 va începe etanșeizarea conductei, iar de pe la 18-19, la robinetele din Piatra Neamț va curge apă.

PUBLICITATE