Acasă Locale Pro România va susține viitorul Guvern PNL

Pro România va susține viitorul Guvern PNL

Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat, zilele acestea, în direct la Digi24, că ar susține în Parlament un guvern al PNL dacă astfel s-ar evita intrarea UDMR la guvernare.

Dacă va reuși să treacă pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament, Pro România va deveni ceea ce se numește un „partid-balama”, adică formațiunea de care orice partid mare sau chiar coaliție are nevoie pentru a-și trece anumite proiecte de legi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Practic, după ce a plecat din PSD și a dat jos Guvernul Dăncilă, pregătind astfel terenul pentru venirea la putere a liberalilor, Victor Ponta se pregătește să mai trădeze încă o dată – de data aceasta pe noul său aliat, Călin Popescu Tăriceanu – ca să rămână în Parlament, cu tot cu imunitatea de rigoare a aleșilor neamului.

La acest moment, PNL și PSD se situează în jurul a 30 de procente, potrivit celor mai recente sondaje.

Astfel că liberalii, pentru a-și asigura o guvernare stabilă, au nevoie și de voturile USR-Plus, care chiar și în cele mai optimiste estimări va avea sub 20%, dar și de încă cineva.

Dacă PMP va rata pragul electoral, singurele variante rămân UDMR – care de regulă depășește 5%, mai ales pe fondul unei prezențe mai reduse, de așteptat în condiții de pandemie – sau Pro România.

PUBLICITATE