Prinși în flagrant în Piatra-Neamț. Și-au comandat droguri prin curier (FOTO)

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Neamț, au depistat în flagrant delict 2 persoane  bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducerea în țară și deținerea de droguri de risc. Două persoane au fost arestate preventiv.

La data de 6 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au acționat, în județul Neamț, pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri de risc și mare risc.

Astfel, au fost depistate în flagrant delict două persoane, cu vârste de 22, respectiv 33 de ani, din Piatra-Neamț, în timp ce ar fi ridicat de la o firmă de curierat mai multe colete, în care se afla aproximativ 1 kilogram de substanță vegetală, cu aspect de cannabis și 75 ml de metadonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, față de aceastea, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, introducerea în țară și deținerea, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

La data de 7 iulie, persoanele în cauză au fost prezentate Tribunalului Piatra Neamț, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.