Prinși beți sau drogați la volan, azi-noapte, în Neamț

În noaptea de 30-31 mai, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au intensificat acțiunile în trafic, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Acțiunea polițiștilor a vizat reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolul la care se expun prin consumul de alcool.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

12 șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, polițiștii rutieri au retras 3 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au constatat 5 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 de lei.

Exemplu:

Azi-noapte, în jurul orei 2:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15 B.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă pentru Cannabis.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a prezenței substanţelor psihoactive.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

PUBLICITATE