Prins în flagrant în timp ce vindea droguri în Piatra-Neamț (FOTO-VIDEO)

Ieri, 11 aprilie, procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat de 30 de ani, din Neamț, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, procurorii DIICOT și polițiștii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău au prins în flagrant inculpatul în timp ce deținea în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 200 de grame de droguri de mare risc (amfetamină și 3-CMC).

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Bacău, flagrantul a fost făcut în Piatra-Neamț, iar bărbatul este din Săvinești.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au efectuat o acțiune, în județul Neamț, pentru combaterea traficului și consumului de droguri de mare risc, în urma căreia a fost depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 30 de ani, în timp ce ar fi oferit spre comercializare aproximativ 200 de grame de droguri de mare risc, respectiv amfetamină și 3-CMC”, transmite Poliția Română.

Ulterior, în urma percheziției domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate două pistoale și o pușcă cu lunetă tip carabină, supuse autorizării, sumele de 3.250 de lei, 155 de euro și 50 de lire sterline, peste 70 de grame de substanță, sub formă de cristale, ce conține 3-CMC, un cântar electronic, punguțe tip zip-lock și alte obiecte folosite la porționarea, ambalarea și administrarea drogurilor.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2023, inculpatul a introdus pe teritoriul României droguri de mare risc în scopul comercializării, consumatorilor de pe raza județelor Neamț, Bacău și Iași.

În cursul zilei de 12 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, – transmite DIICOT.

PUBLICITATE