Prins de polițiști, în timp ce transporta 1380 de pachete de țigări de contrabandă


În dimineața zilei de 10.03.2016, din jurul orei 06.00, mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliței orașului Bicaz și a Postului de Poliție Bicazu Ardelean – Secția de Poliție Rurală nr. 12, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma filtrelor rutiere efectuate pe DJ 127A, în localitatea Bicazu Ardelean, a fost identificat în trafic un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț în direcția DN12C – Centru Bicazu Ardelean – Telec. Cu ocazia controlului autoturismului, pe bancheta din spate sub o pătură , au fost identificate 3 cutii din carton și un rucsac, în care se aflau 27.600 de țigarete, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență. Marfa, 1380 de pachete de țigări, susceptibilă a proveni din contrabandă, a fost confiscată, până la finalizarea cercetărilor.

Totodată autoturismul folosit la săvârșirea infracțiunii a fost indisponibilizat. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 270 din Cod Vamal, respectiv colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au continuat controalele și au identificat alte 861 de pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă

Tot ieri, în jurul orei 12.00, efectivele Poliţiei municipiului Piatra Neamţ cât şi a Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, au continuat acțiunile pentru protejarea populației de activitățile de comerț ilicite., la aceste activități fiind folosit şi câinele specializat pe linia depistării produselor din tutun În urma verificărilor efectuate în piaţa centrală, din mun. Piatra Neamţ, au fost identificate în mai multe încăperi 861 pachete de țigări, respectiv 17220 de ţigarete, de provenienţă moldovenească și ucraineană, care ar fi trebuit supuse regimului vamal. De asemenea au fost identificate și 8 sticle a câte un litru fiecare, de alcool contrafăcut. Marfa a fost confiscată iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

PUBLICITATE