Prins beat, la volanul unui microbuz cu 10 pasageri, pe ruta Tîrgu-Neamț – Bacău

În perioada 13.02 – 19.02.2017, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ desfășoară activități în cadrul acțiunii TRUCK & BUS, plan coordonat de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.), pe linia verificării legalității desfășurării transportului rutier public de mărfuri și persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ieri, în cadrul acestei acțiuni un conducător de microbuz, în regim public de transport persoane, a fost depistat în trafic, fiind sub influența alcoolului.

În cadrul filtrului organizat de polițiști pe DN 2, acesta a fost depistat în timp ce conducea un microbuz pe ruta Târgu Neamț-Roman-Bacău și în care se aflau 10 pasageri.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de până în 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-a fost reținut permisul de conducere, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 1305 de lei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, pasagerii fiind preluați, în siguranță, de către un alt microbuz.

PUBLICITATE