Primul preot militar din structurile MAI din Neamț, încadrat la ISU Neamț

Primul preot militar din structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț este încadrat la ISU Neamț.

Alexandru a fost preotul misionar al pompierilor nemțeni din anul 2013 până luna acesta, de cand ocupă funcția de preot militar.

Începând cu 16.02.2023 este încadrat în funcția de preot militar, după ce a promovat concursul ce s-a desfășurat în perioada 20-23.09.2022.

Bența Alexandru Sebastian are 40 de ani și este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox Liceal din București și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Este căsătorit de 12 ani și tatăl a două fetițe de 10 și 3 ani.

Dragostea față de misiunea preoțească a moștenit-o de la tatăl său, preotul Bența Sebastian, care propovăduiește cuvântul Domnului de peste 40 de ani.

Bența Alexandru este încadrat la ISU Neamț din anul 2007. În perioada 2007-2009 a fost subofițer în cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, iar din 2009 și-a desfășurat activitatea la Inspecția de Prevenire.

Cele două misiuni le-a îmbinat din anul 2013, când a fost hirotonit pe seama Paraclisului „Înălțarea Sfintei Cruci” din cadrul Detașamentului de pompieri Roman și a devenit preotul misionar al pompierilor nemțeni.

Activitățile de educare a populației cu privire la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență s-au împletit armonios cu activitățile de educație moral-religoasă în spirit patriotic a salvatorilor nemțeni.

Prima activitate în calitate de preot militar a fost participarea la Cercul pastoral misionar al preoților militari din Ministerul Afacerilor Interne, ce s-a desfășurat la Bacău chiar în ziua când a fost numit în funcție.

La această activitate, preotul militar Felix Iulian Radu, șeful Secției Asistență Religioasă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a adus în prim-plan importanța preotului intr-o instituție militară.

„Menirea preoților este de a fi alături de oameni, dar și de personalul Ministerului Afacerilor Interne, de a-i îndruma întru respectarea celor zece porunci biblice și, nu în ultimul rând, de a păstra vie memoria locului și a înaintașilor. Creştinul din armată este dator, aşa după cum a făgăduit lui Dumnezeu în momentul depunerii solemne a jurământului militar, să cunoască şi să aplice prevederile Constituţiei României, legilor ţării şi regulamentelor militare. Versurile Imnului Național al României – ,,Preoți cu crucea în frunte, Căci oastea e creștină” sunt astăzi mai vii și mai mobilizatoare ca niciodată, iar personalul M.A.I, prin faptele sale, o dovedește cu prisosință”

PUBLICITATE