Primul județ în care masca devine obligatorie în aer liber

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis ca masca de protecție să fie obligatorie și în spațiile publice, începând cu data de 30 iulie, a anunțat Instituția Prefectului.

După București și județul Suceava, județul Argeș a ajuns să aibă cele mai multe cazuri de COVID-19, respectiv 2.814.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ședința de marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis că masca de protecție este obligatorie, de miercuri dimineață, pentru toți locuitorii și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Excepție vor face copii sub 5 ani.

Mai mult, în județ toate evenimentele private vor avea restricții de program, până la ora 22.00 în cursul săptămânii și 23.00 în weekend.

Principalele măsuri luate în județul Argeș:

– toate evenimentele private (nunți, botezuri, evenimente private) se vor supune restricțiilor de program pentru terase: vor fi permise până la ora 22.00 în timpul săptămânii și până la 23.00 în weekend

– obligativitatea purtătii măștii de toate persoanele de peste 5 ani în toate spațiile închise sau deschise publice sau private unde sunt mai mult de două persoane.

– orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile

PUBLICITATE