Primul caz de Covid-19 la ISU Neamț – un paramedic SMURD. Colegii lui au intrat în carantină

Astăzi a fost confirmat primul caz de Covid-19 la ISU Neamț de la începutul epidemiei.

Este vorba despre un paramedic al SMURD Piatra-Neamț în vârstă de 49 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Toți colegii care au fost pe tura lui în ultimele 14 zile au intrat în carantină, astfel că la Detașamentul Piatra-Neamț în perioada următoare va funcționa o singură ambulanță SMURD EPA.

Bărbatul se află la reanimare în Spitalul Județean Neamț. În curs este o anchetă epidemiologică de care se ocupă DSP Neamț.

La nivelul ISU Neamț s-a înregistrat un caz de infectare cu Covid-19, a unui cadru care își desfășoară activitatea în plan operativ și au fost luate măsuri de protecție, conform protocoalelor medicale.

În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru dispunerea masurilor legale.

Ulterior, au fost dispuse măsuri pentru carantinarea acestora la domiciliu, cu menținerea unui contact telefonic permanent, prin intermediul unor persoane desemnate din cadrul instituției.

Menționăm că de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecția personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Neamt au fost luate măsuri pentru dezinfecția și igienizarea spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent.

Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție.” – a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Neamț

PUBLICITATE