Primele lucrări în județul Neamț la Autostrada A7 (VIDEO)

Primele lucrări desfășurate în județul Neamț la Autostrada A7 (lotul 1) au fost suprinse ieri, 20 mai.

Într-un clip video postat pe YouTube, se observă decopertări și chiar cu unele terasamente în județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Astăzi i-am filmat pe cei de la UMB pe finalul lotului 1 dintre Bacău – Pașcani. Puține utilaje direct pe șantier, dar în cele 20-30 de minute pe care le-am petrecut pe acolo au trecut totuși peste 30 de autobasculante.

Ce e important de menționat e că au ajuns cu decopertările și chiar cu unele terasamente în județul Neamț, la o aruncătură de băț de Municipiul Roman.” – este mesajul celui care a suprins, video, imaginile cu primele lucrări desfășurate la o autostradă în județul Neamț

Lotul 1 se desprinde din A7, centura Bacău și se termină la Trifești în județul Neamț.

Contractele pentru cele trei loturi ale secțiunii Bacău-Pașcani au fost semnate la jumătatea lunii februarie 2023, iar Autorizațiile de Construire emise la sfârșitul lunii martie.

Autostrada Bacău – Pașcani are o lungime de 77 kilometri, iar la intersecția cu Autostrada Unirii A8 este proiectata o intersecție cu bretele de viteză pentru toate direcțiile.

Toate cele trei loturi au durată de execuție de 30 de luni.

Lotul 1 Săucești – Trifești are o lungime de 30 de kilometri, iar Ministerul Transporturilor a autorizat lucrări de 1,8 miliarde lei.

Contractul include construcția a 34 de poduri și pasaje dar și a unui viaduct traversând DN 2 E 85 și Magistrala CFR 500 București-Suceava.

PUBLICITATE