Primele imagini cu medicul Cătălin Denciu. „Astăzi pot deja să merg cu bicicleta”

Cătălin Denciu, medicul care a suferit arsuri grave (de gradul II și III pe 40% din suprafața corporală) după ce a încercat să salveze pacienţii în timpul incendiului de la secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ, îşi continuă recuperarea la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia şi a vorbit pentru un site al Apărării belgiene despre ultimele luni din viaţa sa.

Medicul erou a povestit cum s-a trezit la terapie intensivă după coma artificială în care a fost indus timp de trei săptămâni.

„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenţi medicali şi kinetoterapeuţi.

beldefnews.mil.be

Pe 20 ianuarie, am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reuşit treptat să mă mişc şi să merg din nou.

Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Împăturirea braţelor este încă dificilă, aşa că urmez o mulţime de şedinţe cu kinetoterapeuţii şi un terapeut pentru a învăţa să mişc coatele din nou.

Reabilitarea este departe de a se termina, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuşi”, a declarat Cătălin Denciu pentru beldefnews.mil.be.

Soția sa, dr. Alina Denciu, a călătorit în Belgia și stă într-o cameră pentru personalul militar de la spital pentru a-i oferi soțului ei sprijin strâns.

Între timp, ea învață și tehnici de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de soțul ei după aceea.

Cătălin Denciu îşi va continua recuperarea la Spitalul Universitar Saint-Luc, unde a lucrat timp de un an ca anestezist.

Mai multe imagini AICI

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Vincent Bordignon / beldefnews.mil.be