Primele condamnări în dosarul petrecerilor cu droguri în cluburile din Piatra-Neamț

Judecătorii Tribunalului Neamț au stabilit o primă sentință în dosarul care viza mai multe persoane care „petreceau” cu droguri în două cluburi din Piatra-Neamț (Jazz City Cafe și Chaplin’s Pub).

Astfel, potrivit judecătorilor, doi dintre inculpați au primit pedepse cu suspendare, iar alți doi au primit 3 ani și 6 luni, respectiv 3 ani și 11 luni.

Cel care a primit cea mai mare pedeapsă este patronul clubului Chaplin’s Pub, care va sta 3 ani și 11 luni după gratii pentru

  • trafic de droguri de mare risc, în formă continuată (53 acte materiale)
  • deținere fără drept de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu
  • punere la dispoziție, cu știință, a unui local în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri.

Decizia instanței poate fi citită AICI

Reamintim că 14 percheziții, aproximativ 100 de persoane duse la audieri (dintre care 40 cu mandat) și 10 rețineri (printre care și proprietarii localurilor) – este bilanțul acțiunii care a avut loc în luna aprilie 2021 în Piatra-Neamț.

Bani, cannabis, cocaină și ecstasy au fost ridicate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei de investigații criminale din Neamț, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în urma a 2 acțiuni de prindere în flagrant delict și a 14 percheziții.

Au fost puse în executare 40 de mandate de aducere și 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al Poliției Neamț, în perioada 17 – 18 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au acționat în municipiul Piatra Neamț, pe linia traficului și consumului ilicit de droguri de risc și de mare risc.

Astfel, polițiștii au descins în două locații din Piatra Neamț și au descoperit și ridicat în vederea confiscării, 6 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, cu aspect de cocaină, 4 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, cu aspect de cannabis și o pipă cu urme vegetale.

De asemenea, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri.

În urma descinderilor, au fost descoperite 5 grame de substanță vegetală de culoare verde-olive, aproximativ 56 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă, cu aspect de cocaină, 2 comprimate de culoare albă, cu aspect de ecstasy și 46 de comprimate de culoare verde, cu aspect de ecstasy.

Totodată, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 3.850 de lei, 4.700 de euro, 640 de lire turcești, 2.000 de forinți, 10 telefoane mobile, o unitate centrală PC, un dispozitiv de mărunțit de tip grinder, un cântar electronic și o macetă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, membrii grupului infracțional ar fi procurat și comercializat droguri de risc și de mare risc, în municipiul Piatra Neamț, către diverși consumatori, dar și în cadrul unor petreceri private organizate în locații cu circuit închis.

40 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, din Piatra Neamț, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și deținere de droguri de risc și de mare risc, în vederea consumului propriu și punerea la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi.

Piatra-Neamț: 30 de zile după gratii pentru cele 10 persoane reținute de DIICOT