Primele centre de vaccinare de tip ”drive-thru” din Neamț (FOTO-VIDEO)

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a participat vineri, 14 mai 2021, la deschiderea primelor centre de vaccinare de tip „drive-thru”, la Piatra-Neamț și la Roman, realizate în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică a județului Neamț.

La eveniment au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Serviciului de Ambulanță și ai Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La Piatra Neamț, centrul a fost amenajat în parcarea Shopping City, iar la Roman, în parcarea Roman Value Center.

Orice doritor se poate vaccina, din mașină, cu respectarea tuturor normelor sanitare, sâmbătă și duminică, între ora 09.00 și ora 21.00.

De săptămâna viitoare, centrele vor fi deschise și vinerea, în același interval orar.

Capacitatea de vaccinare este de circa 1.000 de persoane/zi, iar vaccinul administrat este Pfizer.

Campania de vaccinare a fost foarte serios asumată de premierul Florin Cîțu, de Guvernul României, și s-a dovedit extrem de benefică.

De pe 15 mai, renunțăm la portul măștii în aer liber, iar o serie de activități vor fi reluate.

Procesul de vaccinare trebuie intensificat, pentru că numai așa ne vom întoarce la o viață normală, iar rata de incidență va fi din ce în ce mai mică.

Aveam nevoie de suplimentarea capacității de vaccinare cu aceste două noi centre și le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat: instituțiilor statului, primarilor Andrei Carabelea și Leonard Achiriloaie, parlamentarilor PNL de Neamț, Eugen Țapu-Nazare și Laurențiu Leoreanu”, a declarat prefectul George Lazăr.

La Piatra Neamț, primarul municipiului, Andrei Carabelea, și senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele interimar al PNL Neamț, au salutat inițiativa Instituției Prefectului și a Direcției de Sănătate Publică și militează pentru vaccinare, ca singură soluție pentru scăderea cazurilor de infectare cu COVID- 19.

Centrul de vaccinare de la Roman s-a deschis în prezența primarului Leonard Achiriloaie și a deputatului liberal Laurențiu Leoreanu, care au vorbit despre eforturile făcute în plan național și local, pentru imunizarea populației.

Instituția Prefectului Neamț aduce mulțumiri publice celor doi parteneri privați, Shopping City și Roman Value Center, care au pus la dispoziție spațiile necesare, precum și companiei Dedeman, pentru asigurarea logisticii.

PUBLICITATE