Primarul comunei Gîrcina și directorul Publiserv, și-au angajat nevestele ”în cruciș”

La primăria Gîrcina continuă micile ”potlogării”. Astfel, am aflat pe surse că în ultima perioadă s-au făcut mai multe angajări pe bază de prietenii. Primarul Mihai Gontaru și directorul Publiserv, George Triboi, și-au angajat soțiile ”în cruciș”.

Soția primarului de la Gîrcina a fost angajată la SC Publiserv, iar soția directorului Publiserv a fost angajată la Primăria Gîrcina. Între primarul Mihai Gontarul și directorul SC Publiserv e o prietenie veche, cei doi fiind și colegi de partid (PMP). Între timp, George Triboi a demisionat de la coducerea SC Publiserv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu credem că angajările ”în cruciș” ale soțiilor celor doi ar ridica probleme de legalitate, în schimb putem vorbi despre o problemă de moralitate.

Din acest motiv i-am și trimis primarului Mihai Gontaru o adresă prin care l-am rugat să ne răspundă, conform Legii 544 privind accesul la informații publice despre angajarea soției directorului de la Publiserv dar și despre angajarea unei rude de-a primarului Gontaru la primăria Alexandru cel Bun, la ”schimb” cu o altă angajare la primăria Gîrcina.

Evident că primarul Mihai Gontaru a refuzat să ne răspundă deși au trecut mai bine de 30 de zile, iar legea îl obligă în acest sens.

Oricum, legea pare să fie facultativă la primăria Gîrcina, Curtea de Conturi Neamț descoperind o mulțime de nereguli și ilegalități la ultimul control (vezi aici).

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Facebook