Primarul comunei Gârcina, plimbare în Franța pentru o nouă înfrățire

Zilele trecute s-a oficializat înfrăţirea dintre comuna Gârcina şi comuna Vailly-sur-Sauldre, o localitate cu aproximativ 700 de locuitori din Franța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În general, multe dintre aceste „înfrățiri” reprezentă doar pretextul unor deplasari în străinătate, pe banii locuitorilor, în majoritatea cazurilor fiind doar niște „excursii” fără vreo finalitate economică sau socială.

Din sursele noastre, o astfel de „plimbare” a costat aproximativ 22.500 de lei și suntem curioși dacă printre rezultatele înfrățirii se vor găsi și rezolvarea unor probleme din comună cum ar fi: astfaltarea străzilor, diguirea torenților, refacerea școlilor și a terenurilor de sport, reabilitarea căminelor culturale etc.

Gilles-Henry Doucet, primarul comunei Vailly-sur-Sauldre din Franta, şi Aurora Lazăr Bălan, primăriţa comunei Gârcina au facut schimb de experienta in: astfaltarea strazilor, diguirea torentilor,refacerea scolilor si a terenurilor de sport, reabilitarea caminelor culturale,etc.Iar cel mai important lucru, pe plan economic, d.na Aurora l-a sfatuit pe Gilles-Henry Doucet, ca vinzarea terenurilor aduce profit urias administratiei publice locale mai ales primarului care stie cum trebuie cheltuit banul public. – a scris, ironic, consilierul PNL, Ioan Toma, pe Facebook.

PUBLICITATE