Primarul comunei Bârgăoani, Petrică Șchiopu, a fost demis de prefect

Punct final în telenovela din comuna Bârgăoani. Primarul Petrică Șchiopu a fost demis de prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, care a semnat astăzi, 24 iulie, ordinul de încetare a mandatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului comunei Bîrgăoani, domnul Șchiopu Petrică, pentru conflict de interese ” se arată în decizia prefectului. (vezi decizia – AICI)

Reamintim că Petrică Șchiopu (PSD), primarul comunei Bârgăoani, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (pentru conflict de interese). Conform comunicatului ANI din 9 aprilie 2014, ȘCHIOPU PETRICĂ a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de primar, având un interes personal de natură patrimonială, a achiziționat materiale de construcții de la Cooperativa „ConsumCoop Bârgăuani”, al cărei administrator este sora sa (achiziție efectuată prin încheierea a două contracte încheiate între cooperativă și primărie). De asemenea, sora persoanei evaluate a achiziționat un imobil aflat în patrimoniul Primăriei Bârgăuani, printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Despre „jocul de glezne” al prefectului Vasile Panaite în cazul primarului de la Bîrgăoani, puteți citiAICI

PUBLICITATE